Nieuwbouw Project (Wakf Project)

Achtergrond en Doelstelling

Stichting Generasi Baru (SGB) heeft het initiatief genomen tot de bouw van de Eerste Indonesische Cultureel Centrum in Utrecht. Om de bouw van dit Cultureel Centrum te verwezenlijken en te versnellen, is er een wakf project opgezet in de vorm van donaties die bestemd zijn voor de bouw van dit Cultureel Centrum. Het doel van dit programma is om mensen de gelegenheid te bieden om wakf te doen en tegelijkertijd een gevoel van eigendom en verantwoordelijkheid te stimuleren in de bouw van dit Cultureel Centrum.

Allah SWT zegt: “Jullie zullen het goede (d.w.z. het Paradijs) niet bereiken, totdat jullie uitgeven van datgene wat jullie liefhebben. En wat jullie ook van iets uitgeven, waarlijk, “Allah is hiervan op de hoogte“. (Quran 3:92)

De profeet صلى الله عليه وسلم heeft gezegd: “Degene die een moskee bouwt, al is het ter grootte van een vogelnest of zelfs kleiner, Allah zal voor hem een huis bouwen in het Paradijs“. (Sunan Ibn Majah).

Procedure voor het meedoen van wakf programma:

  • De Waqif vult het wakf formulier in en retourneert het ingevulde formulier of het kan ook online via: donasi.generasibaru.nl
  • De Waqif en het comité voeren de overeenkomst (akad) uit, zowel persoonlijk als via een video-oproep. Tijdens deze overeenkomst moet de Waqif al hebben besloten of hij/zij een contante schenking of een gespreide schenking wil doen.
  • Bankrekeningnummer voor het wakaf-programma:

No Rek : ING 7891330

T.n.v Stg Generasi Baru

IBAN : NL77 INGB 0007891330 BIC/SWIFT: INGBNL2A

nl_NL