Wie zijn we

Stichting Generasi Baru, wat in het Nederlands de nieuwe generatie betekent, maakt al sinds 2008 deel uit van de Utrechtse samenleving. Een groep Indonesische mensen die hier studeren en ook werken op verschillende vakgebieden. Binnen de gemeenschap groeide dan ook de behoefte aan een ontmoetingsplek, iets wat binnen het leven van een moslim onmisbaar is. Met dit besef werd men geconfronteerd met het feit dat de voorzieningen voor moslims in Nederland niet toereikend waren. Zo ontstonden in veel gemeentes in Nederland veel initiatieven van moslims om bij elkaar te komen voor het gezamenlijke gebed, gezelschap en culturele activiteiten. Uit een van deze initiatieven van een groep Utrechter van Indonesische afkomst is Stichting Generasi Baru ontstaan. 

In het begin hield de SGB verschillende activiteiten in gehuurde ruimtes of gymzalen en waren van de ene plaats naar de andere plaats gegaan. 

En in 2009 werd een tijdelijk kantoorpand (60 m2) aan Maria van Hongarijedreef 58 Overvecht gehuurd en wat gerenoveerd tot een Indonesisch Cultureel Centrum. Na een jaar moesten wij dit pand verlaten omdat het gebouw gesloopt moest worden voor een nieuw gebouw. Hierna zijn we verhuisd naar een nieuw pand (ca. 150 m2) in de Bazelstraat 31 in Zuilen die iets groter is dan het oude pand. Door de jaren heen heeft Stichting Generasi Baru een grote aantrekkingskracht gekend binnen de Indonesische gemeenschap in Utrecht en omgeving. Door de snelle groei van het aantal leden en de toename van vaste bezoekers ontstond er steeds meer behoefte aan uitbreiding om aan de vraag aan activiteiten van de achterban te kunnen voldoen. Het huidige pand kon niet in de behoefte voorzien aan educatieve, sociaal-culturele, religieuze en maatschappelijke activiteiten. Ook de gebedsruimte werd veel te klein om het aantal bezoekers te kunnen herbergen voor het gezamenlijke gebed en de parkeergelegenheid was zeer beperkt. Vanaf 2015 lanceerden we een inzamelingsproject om een permanente ruimte te kunnen kopen die aan de behoefte van onze achterban kan voldoen.

nl_NL